Maatregel 10 Energiezuinig autogebruik

Als veel werknemers hun auto nodig hebben voor de woon-werkverplaatsing of de dienstverplaatsing, dan kunt u hen ervan overtuigen hun auto op een meer energiezuinige manier te gebruiken, of om een meer energiezuinig vervoermiddel te gebruiken.

 

Sub-maatregel 1 Energiezuinige bedrijfsauto's

Bedrijven met een groot aantal bedrijfsauto's kunnen iets voor het milieu doen door stap voor stap de oude auto's te vervangen door nieuwe, minder energieverbruikende en minder luchtvervuilende auto's. Ook al lijken deze in aanschaf duurder te zijn, op langere termijn zijn ze voordeliger.

Meer info

 

Sub-maatregel 2 Lessen in milieuvriendelijk rijden en energiezuinig autogebruik

Het besparen van energie door het reduceren van het brandstofverbruik bij het autorijden kan worden geleerd. Deze maatregel reduceert weliswaar niet het aantal autoritten, maar vermindert wel de negatieve invloeden op het milieu (energieverbruik en CO2-uitstoot). Daarnaast verhoogt het de reisveiligheid en heeft het een positief neveneffect op het reduceren van brandstofkosten.

Meer info

 

Zie ook

Parkeer & rij

Parkeer & Rij is de combinatie van auto en openbaar vervoer. Dit systeem kan worden ingezet om het gebruik van privé-auto's in stadscentra te reduceren (het laatste gedeelte van de verplaatsing), maar het is nog beter medewerkers aan te moedigen om van hun woonplek naar een dichtbij gelegen hoogwaardige openbaar vervoerhalte te rijden. In het laatste geval zal de reductie van het totaal aantal privé-auto's veel hoger zijn.

Meer info