Gelegen in Ekeren
Een 10-tal medewerkers

hippe vouwfiets voor elke wkn

bergruimte voor vouwfietsen

 

 

Situering

De Webfabriek in Ekeren is een kleine onderneming (10-tal werknemers) die websites ontwikkelt.

Aanpak

  • Elke medewerker krijgt er een hippe en praktische vouwfiets die voor het woon-werk verkeer, dienstverplaatsingen, maar ook privé gebruikt kan worden. De vouwfiets is voor de Webfabriek de meest efficiënte en flexibele fiets omdat die gratis mee kan op de trein, de bus en de tram. In de inkomhal is een bergruimte voorzien zodat de fietsen netjes weggeborgen kunnen worden.  
  • Samen met een volledige terugbetaling van het openbaar vervoer via de derde betalersregeling en de beschikbaarheid van 2 poolwagens (op bio-brandstof) zorgt het concept ervoor dat de werknemers kunnen kiezen voor het juiste vervoermiddel op het juiste moment. Flexibiliteit en efficiëntie troef.

Meer info : klik hier

Resultaten

  • Hoewel de Webfabriek op 2 km van het station gelegen is, vormen het voor- en natransport niet langer een probleem. Ook parkeerproblemen horen tot het verleden.
  • Bij de Webfabriek is er niemand die met de auto naar het werk komt. De (pool)wagen wordt weloverwogen gebruikt: als de andere opties niet mogelijk of te tijdrovend zijn.
.