Gevestigd in Laakdal
Ongeveer 1500 medewerkers

werknemers met de fiets naar het werk

logo duurzame mobilteit

 

 

Situering

De vestiging van Nike in Laakal is gelegen langs het Albertkanaal en vlak bij de E313. De site wordt niet bediend door openbaar vervoer.

Aanpak

  • Carpoolen wordt bij Nike intensief gestimuleerd. Het matchen van carpoolpartners gebeurt via Carpoolplaza. De beste parkeerplaatsen op de parking zijn voor carpoolers en er is intensieve communicatie over de fiscale voordelen.
  • Medewerkers die willen fietsen, krijgen van Nike een fiets ter beschikking. Indien ze op meer dan 20 km van de site wonen is dit zelfs een elektrische fiets. Daarnaast wordt ook een fietsvergoeding uitgekeerd. Degelijke fietsenstallingen en douches zijn uiteraard voorzien.
  • Medewerkers moeten dagelijks bij het binnenkomen hun vervoerswijze registreren. Zo kan de fietsvergoeding en het fiscale voordeel nauwkeurig berekend worden. Nike heeft zo ook een gedetaileerd overzicht van het aantal medewerkers dat fietst en carpoolt.
  • Heel kenmerkend voor de Nike-aanpak is de sterk uitgewerkte communicatie: van het intranet tot een mobiliteitskar, van medewerkers als ambassadeurs tot grote TV-schermen, een eigen logo,... Medewerkers worden op een heel inventieve manier aangezet tot duurzame verplaatsingen.

Meer info : klik hier

Resultaten

Met een carpoolpercentage van ongeveer 30 procent behoort de vestiging van Nike in Laakdal tot één van de beste voorbeelden op het gebied van duurzame mobiliteit.